top of page
Solhauglogohvit.png

Vår historie

Hei, så hyggelig at du titter innom hos oss!

Dette er nemlig et perfekt sted for deg som ønsker å komme deg til fjells, som vil puste inn frisk fjell-luft og ta et velfortjent avbrekk i hverdagen!

Solhaug Camping ligger i naturskjønne Sollia i en høyde på 790 meter over havet. Omgitt av vakre fjell, finner du oss, langs Nasjonal turistvei Rondane, som er en av 18 nasjonale vakre ruter. Våre nærmeste naboer Venabygdsfjellet og Dovrefjell er ikke langt unna. 

Solhaug Camping er en rolig leirplass med fem klassiske 70-tallshytter, en større hytte, og med plass til telt, lavvo, bobil og campingvogn. Med fyr i grillhuset og noe varmt i koppen kan du glede deg til neste dags aktivitet som fottur, hesteritt, sykling, seterkafétur, jakt, sanking og fiske. Kanskje dukker det opp et ekorn eller en rev?  Om vinteren er det flott å gå på ski, spenne på seg trugene og vente i spenning mens du isfisker. 

Mitt navn er Mari-Anne N. Hemli - dama bak Solhaug Camping. Det var mine foreldre som startet å bygge opp Solhaug Camping på 1960-tallet, og nå er det jeg som driver Solhaug. Fra jeg var ei lita jente til nå, har jeg egentlig alltid jobbet på Solhaug. 

Solhaug har alltid vært et fint ferie- og samlingssted for familien, hvor barn og barnebarn har lekt og leker ute i skogen bak hus og hytter. 

Jeg trives godt å bo på fjellet, og er vel en av de som mener at vi kan få et varmere samfunn ved hjelp av å komme oss ut i fjellet og ta en pause innimellom alle hverdagslige gjøremål.

Jeg tror nemlig fjellet er et supert sted å bygge gode og dypere relasjoner med mennesker og seg selv. Vi må bare oppleve hvordan vi kan bruke fjellet på en god måte. 

CAMPINGEN

Kan tilby deg:

Bøtte & Spade
Leie av bærplukkerutstyr, bærkart & fryseplass
Privat Grillhus
Sanitæranlegg
Hva%20betyr%20fjellet%20for%20deg__edite
Strøm  
(WIFI i gjestehuset)
hiker-2027009_1280.png
Turområde
Fish%20with%20Scales%20Sketch_edited.png
JAkt og fiske
ski_edited.jpg
Nærheten av skianlegg og løyper
Nærheten av sykkelstier

"Kan anbefales, rent og behagelig. Verten hadde varmet opp hytta og det var topp å komme frem til hytta."

Clean, small campsite. Toilets and showers in pleasantly warm and clean sanitary facilities. Kitchen equipped with the necessary, even rinsing and drying towels. Decorated with love, flowers and candles in the covered grill spot ... several seats with table. Great, gladly again.

"Die Hütte von Mari-Anne ist wonderchön gelegen mit Aussicht af den See. Alles war sehr sauber und sehr grossügig. Unsere Kinder fanden den Wald zum Angeln ein... Wir wären gerne länger geblieben."

bottom of page